Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συνδιοργάνωση συναυλίας από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλογρέζας και την Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων - Περισσού



Η Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλογρέζας διοργανώνουν συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί» την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στο ΚΕΠ, στον σταθμό Νέας Ιωνίας του ΗΣΑΠ).
Η συναυλία γίνεται στα πλαίσια κοινών δράσεων των δύο Επιτροπών Κατοίκων και είναι αφιερωμένη στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών και στους άνεργους της περιοχής μας.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες από την παρέμβαση της επιτροπής την 25η Μάρτη


Το ραντεβού μας ήταν στις 10:30 στο IONIA CENTER. Ο κόσμος λιγότερος από άλλες φορές παρά τον καλό καιρό. Μοιράσαμε την ανακοίνωση της επιτροπής και μαζί με άλλους συμπολίτες της περιοχής μας πορευτήκαμε στο τέλος της παρέλασης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο:












Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΔΕ ΖΕΙΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΑΙ !


Νεοιωνιώτες, Νεοιωνιώτισσες
Από τις αρχές του Δεκέμβρη, κάτοικοι της περιοχής μας, στα Πευκάκια και τον Περισσό εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στην οικονομική σκλαβιά που μας επιβάλλει η ιερή συμμαχία τρόικας και συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου.  
Δυόμισι χρόνια τώρα, ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ξανά και ξανά. Κάθε δύο μήνες μας ''σώζουν'' με …δόσεις οι ξένοι δανειστές «σωτήρες» μας και οι ντόπιοι «εκπρόσωποί» τους, και στο τρίμηνο βρισκόμαστε και πάλι στο χείλος του γκρεμού και μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ από την αρχή. Είναι ένα καλοστημένο θέατρο, με σκοπό να μας λεηλατήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Στόχος τους να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός και να διαμορφωθούν οι όροι για νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο η εργατική δύναμη, να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις & να γίνουν οι εργαζόμενοι έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, να πέσει ο βασικός μισθός κάτω από 400 €.
Καθημερινά βιώνουμε  χιλιάδες απολύσεις, νέα χαράτσια, εκβιασμούς από τους εργοδότες, υποχώρηση στα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα. Ο αποκρουστικός χαρακτήρας όλων τους, της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και ΛΑΟΣ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών έχει αποκαλυφθεί. Βάζουν το χέρι τους μέσα στη τσέπη μας και κλέβουν ό,τι καταφέραμε με τη δουλειά μας, πολλές φορές το ελάχιστο που μας άφησαν να καταφέρουμε. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προκοπής στους νέους. Θέλουν κι άλλες θυσίες σε μισθούς – συμβάσεις – συντάξεις – κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση-υγεία-παιδεία-πρόνοια, κλείνουν σχολεία – νοσοκομεία. Αυτή είναι η σωτηρία που μας προσφέρουν, μαζί με την καταστολή των διαμαρτυριών μας και τη φίμωση του λαού με την επικείμενη απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε
Οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Για να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αντίστασης και αγώνα διαρκείας, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, για να σταθούμε αλληλέγγυοι και να βρούμε λύσεις στα πρακτικά μας προβλήματα, για να μην τους αφήσουμε ποτέ ξανά να λεηλατήσουν τη ζωή μας.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα από όλα αυτά τα οποία μας χρεώνουν, γιατί το χρέος που μας καλούν να πληρώσουμε δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.
Δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και τις απειλές της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ότι «αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Το κίνημα του λαού τους ανάγκaσε να πάρουν πίσω την απόφασή τους για διακοπή του ρεύματος, λόγω μη πληρωμής των χαρατσιών.  Ήταν η αντίδραση σε κάθε γειτονιά που τους έκανε να υποχωρήσουν και που θα τους αναγκάσει και στο μέλλον να ξεχάσουν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα. Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.
Αναπτύσσοντας δίκτυα αλληλεγγύης ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη χάσει την αξιοπρέπειά του. Όχι στα συσσίτια και τις ουρές των ανθρώπων που με θράσος προβάλουν τα κανάλια, θέλοντας να υποβιβάσουν τη συνείδησή μας και την αξιοπρέπειά μας. Όχι στη δήθεν φιλανθρωπία αυτών που σχεδιάζουν την εξαθλίωσή μας. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά.
Ή εμείς ή αυτοί!
Ή θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας και τις κατακτήσεις μας και θα αναζητήσουμε τρόπους για να οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς, με αλληλεγγύη ο ένας προς στον άλλο ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος, κάθε είδους κατάκτησης. Δεν είναι ανίκητοι! Καμία κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη μπροστά στην ενότητα και πάλη  του λαού. Αυτό μας διδάσκει η σημερινή επέτειος της επανάστασης του 1821. Υπάρχει κι’ άλλος δρόμος: με κατάργηση των μνημονίων, με διαγραφή του χρέους, έξω από το ευρώ και την Ε.Ε., με φόρους στα κέρδη του κεφαλαίου και ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
Δεν θα πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους με την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας
 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και τους συνοδοιπόρους τους
 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Αυτούς και όσους έχουν τα ίδια σχέδια
 
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Με απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις, αυτοοργάνωση – αντίσταση – αλληλεγγύη

Σας καλούμε :
την Κυριακή 25/03 ώρα 10:30 έξω από το IONIA CENTER (28ης Οκτωβρίου κ Λ. Ηρακλείου)

την Παρασκευή 30/03 ώρα 20:00,  στη συναυλία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Χαλυβουργούς με το συγκρότημα «Υπεραστικοί» (Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας)
Επόμενη συνάντηση της επιτροπής την 1η Απρίλη, 6ο λύκειο, οδός Σαλαμίνος, ώρα 11:30 (θα συζητηθεί και η δυνατότητα δημιουργία επιτροπής κατοίκων στο κέντρο της Νέας Ιωνίας)

Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού
www.epitropipefkakiaperissos.blogspot.com,   epitropipefkakiaperissos@gmail.com

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

     Σήμερα Παρασκευή, ώρα 18:00 ραντεβού στο νοσοκομείο Άγία Όλγα

Η καταστροφική μανία της  συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τις επιταγές της Τρόικας επελαύνει και στο χώρο της υγείας. Με  βάση και το νέο μνημόνιο που μας φέσωσε με επιπλέον 130 δις ευρώ  χρέος, συρρικνώνουν μονάδες υγείας , κλείνουν νοσοκομεία, υποβαθμίζουν την υγεία στο βωμό της  ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Σήμερα, που λόγω φτώχειας και ανέχειας στην οποία οδήγησαν το λαό,  ενώ είναι μεγαλύτερη η ανάγκη της περίθαλψης, ενώ αυξάνονται τα νοσήματα κυρίως τα ψυχιατρικά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται. Με αρχηγό τον περιβόητο Λοβέρδο καθημερινό πελάτη  των καναλιών της Τ.V. επίλεκτο παιδί του συστήματος, προχωρούν στην καταβαράθρωση της υγείας αντί να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία. Οι υποτιθέμενες συγχωνεύσεις νοσηλευτικών μονάδων για καλύτερη λειτουργία, είναι φανερό πως μοναδικό στόχο έχουν τη συγκέντρωση χρημάτων για τους δανειστές, ακόμα και σε βάρος της υγείας του λαού.

Με απλήρωτους γιατρούς, με ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού είναι σαφές πως η υγεία του λαού υποβαθμίζεται επικίνδυνα όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κάνουν γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό.

Όσον αφορά την περιοχή μας από το Φεβρουάριο του 2011 το 7ο ΙΚΑ έχει υπαχθεί διοικητικά στο ΓΝΝΙ «Κωνσταντοπούλειο» και από τον Ιούλιο του 2011 έχει συμβεί το ίδιο με την Παμμακάριστο. Στο 7ο ΙΚΑ έχει ήδη κλείσει η Παθολογική Κλινική με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εφημερεύσει, ενώ με τη συγχώνευση των τριών νοσοκομείων προβλέπεται σταδιακή μείωση των λειτουργούντων κλινών οι οποίες θα υπάρχουν μόνο στο Αγία Όλγα.

Ως πολίτες της χώρας και ως κάτοικοι της Ν. Ιωνίας, απαιτούμε την κατάργηση όλων των μνημονίων για τα οποία δε ρωτηθήκαμε ποτέ και όλων των μέτρων που πήραν οι κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε.

Η υγεία  του λαού, προηγείται των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και του χρέους, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Απαιτούμε ένα δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας υψηλού επιπέδου, δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη όλου του λαού, των ανασφάλιστων και των ανέργων. 

Να καταργηθούν τα εισιτήρια στις επισκέψεις στα νοσοκομεία και η οικονομική συμμετοχή στις ιατρικές εξετάσεις κλπ.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των γιατρών για αναβάθμιση της υγείας, και απαιτούμε την εξόφληση των δεδουλευμένων τους για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Αυξήσεις τώρα στους γιατρούς, σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.

     Δεν θα πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους με την υγεία μας και τη ζωή μας.


Όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και όποια κυβέρνηση την υπηρετεί για: 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού

www.epitropipefkakiaperissos.blogspot.com,   epitropipefkakiaperissos@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες από την εκδήλωση των επιτροπών κατοίκων της περιοχής μας

Πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στη Νέα Ιωνία η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Καλογρέζας και η Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων-Περισσού, το Σάββατο 17 Μάρτη, στο «πέτρινο» δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας με θέμα: "Κρίση, Χρέος Μνημόνια. Πώς απαντάμε στις αντιλαϊκές πολιτικές".
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:







Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


Πολύς κόσμος συνέρευσε το Σάββατο το πρωί στη διανομή πατάτας και λαδιού στο γκαράζ του δήμου Νέας Ιωνίας.  Βρεθήκαμε κι εμείς εκεί και μοιράσαμε την ανακοίνωσή μας:















Γείτονες, γειτόνισσες !

Από τις αρχές του Δεκέμβρη, κάτοικοι της περιοχής μας, στα Πευκάκια κ τον Περισσό εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια που μας επιβάλλουν.

Δυόμισι χρόνια τώρα, ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ξανά και ξανά. Κάθε δύο μήνες μας ''σώζουν'' με …δόσεις οι ξένοι δανειστές «σωτήρες» μας και οι ντόπιοι «εκπρόσωποί» τους, και στο τρίμηνο βρισκόμαστε και πάλι στο χείλος του γκρεμού και μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ από την αρχή. Είναι ένα καλοστημένο θέατρο, με σκοπό να μας λεηλατήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Στόχος τους να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός και να διαμορφωθούν οι όροι για νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο η εργατική δύναμη, να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις και να γίνουν οι εργαζόμενοι έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών.

Καθημερινά βιώνουμε  χιλιάδες απολύσεις, νέα χαράτσια, εκβιασμούς από τους εργοδότες, υποχώρηση στα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα. Ο αποκρουστικός χαρακτήρας όλων τους, της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και ΛΑΟΣ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών έχει αποκαλυφθεί. Βάζουν το χέρι τους μέσα στη τσέπη μας και κλέβουν ό,τι καταφέραμε με τη δουλειά μας, πολλές φορές το ελάχιστο που μας άφησαν να καταφέρουμε. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προκοπής στους νέους. Θέλουν κι άλλες θυσίες σε μισθούς – συμβάσεις – συντάξεις –  κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση-υγεία-παιδεία-πρόνοια, κλείνουν σχολεία – νοσοκομεία.

Αυτή είναι η σωτηρία που μας προσφέρουν, μαζί με την καταστολή των διαμαρτυριών μας και τη φίμωση του λαού με την επικείμενη απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε

Οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, Για να φτιάξουμε ένα κίνημα αντίστασης και αγώνα διαρκείας, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, για να σταθούμε αλληλέγγυοι και να βρούμε λύσεις στα πρακτικά μας προβλήματα, για να μην τους αφήσουμε ποτέ ξανά να λεηλατήσουν τη ζωή μας.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα από όλα αυτά τα οποία μας χρεώνουν, γιατί το χρέος που μας καλούνε να πληρώσουμε δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.

Δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και τις απειλές της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ότι «αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Πρώτη νίκη του κινήματος είναι η υποχώρησή τους για τις διακοπές του ρεύματος λόγω της μη πληρωμής των χαρατσιών.  Ήταν η αντίδραση σε κάθε γειτονιά που τους έκανε να υποχωρήσουν και που θα τους αναγκάσει και στο μέλλον να ξεχάσουν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα. Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.

Αναπτύσσοντας δίκτυα αλληλεγγύης ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη χάσει την αξιοπρέπειά του. Όχι στα συσσίτια και τις ουρές των ανθρώπων που με θράσος προβάλουν τα κανάλια, θέλοντας να υποβιβάσουν τη συνείδησή μας και την αξιοπρέπειά μας. Όχι στη δήθεν φιλανθρωπία αυτών που σχεδιάζουν την εξαθλίωσή μας. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά.

Ή εμείς ή αυτοί

Ή θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας και τις κατακτήσεις μας και θα αναζητήσουμε τρόπους για να οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς, χωρίς εκμετάλλευση, με αλληλεγγύη ο ένας προς στον άλλο ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος, κάθε είδους κατάκτησης.

Δεν τους φοβόμαστε! Γιατί είμαστε η εργαζόμενη πλειονότητα. Γιατί «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά». Γιατί έχουμε δίκιο!



Δεν θα πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους με την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και τους συνοδοιπόρους τους

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Αυτούς και όσους έχουν τα ίδια σχέδια

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Με απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις

αυτοοργάνωση – αντίσταση – αλληλεγγύη



Σας καλούμε :

Το Σάββατο 17Μάρτη στις 18:00, στην εκδήλωση που θα γίνει στο 9ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας, Μουταλάσκη 64 και Βυζαντίου (Πέτρινο)με θέμα: “ΚΡΙΣΗ, ΧΡΕΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ”

Την Κυριακή 18 Μάρτη στις 11:30, στη συνάντηση της Επιτροπής κατοίκων στο 6ο λύκειο Ν. Ιωνίας, Σαλαμίνος (Περισσός)



Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού


τηλ. επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση των επιτροπών κατοίκων της περιοχής μας, το Σάββατο 17/3


Σας καλούμε να παρεβρεθείτε στην εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/03/2012 στις 18.00 μ.μ στο Πέτρινο σχολείο στην Καλογρέζα με θέμα :

ΚΡΙΣΗ-ΧΡΕΟΣ- ΜΝΗΜΟΝΙΑ- ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και πολιτικών θέσεων στην σημερινή συγκυρία της πιο βάρβαρης επίθεσης στον κόσμο της εργασίας και της όξυνσης της κρίσης που καλείται να πληρώσει ο λαός, θεωρούμε ότι θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη και στη νίκη του κινήματος για την ρήξη και ανατροπή.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΑ-ΠΕΡΙΣΣΟΥ

 ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6944698099- 6977433070


Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Νέες εγκύκλιοι του Υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι της ΔΕΗ

Διαβάστε τις νέες εγκύκλιες του Υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι.

Εγκύκλιος 1056/2-3-12 και Εγκύκλιος 1057/2-3-12


Η ΔΕΗ αναφέρει από τη μια ότι δεν κόβει το ρεύμα λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού και από την άλλη ότι όταν υπάρχει ανεξόφλητο ποσό στο λογαριασμό (ακόμα και αν αφορά την πρώτη δόση) στην πληρωμή του λογαριασμού θεωρεί ότι κατ' αρχήν εξοφλείται το ανεξόφλητο ποσό (που είναι το χαράτσι της πρώτης δόσης), άρα φαίνεται σαν να μην έχει πληρωθεί το ρεύμα.

ΣτΕ: Νόμιμο το "χαράτσι", παράνομη η διακοπή ρεύματος


Μπλόκο στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώνουν το χαράτσι στη ΔΕΗ βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο ωστόσο δέχεται ότι είναι συνταγματική η επιβολή του τέλους ακινήτων. Η ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αργά χθες το βράδυ ολοκλήρωσε την κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της που αφορούσε την συνταγματικότητα ή μη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας -σύμφωνα με πληροφορίες- έκριναν ότι το επίμαχο τέλος είναι συνταγματικό καθώς πρόκειται για έκτακτο και όχι για μόνιμο φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Ωστόσο, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν με εντελώς διαφορετικό τρόπο το κρίσιμο ζήτημα που αφορά στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δικαστές προτάσσοντας την προστασία των καταναλωτών, σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που το ειδικό τέλος δεν πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ όπως προβλέπει ο νόμος.

Νομολογιακός πιλότος

Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από βροχή προσφυγών που είχαν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το σωματείο Έλληνες Φορολογούμενοι, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων, διάφοροι δήμοι και άλλα σωματεία.

Η υπόθεση λόγω μείζονος σπουδαιότητας εισήχθη με διαδικασίες εξπρές στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με βάση το θεσμό της πρότυπης δίκης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η απόφαση των ανώτατων δικαστών αποτελεί νομολογιακό πιλότο για όλα τα δικαστήρια της χώρας στα οποία εκκρεμούν συναφείς υποθέσεις.

Έτσι, κατ’ εφαρμογήν της ετυμηγορίας του ΣτΕ κανένας καταναλωτής δεν κινδυνεύει με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που δεν έχει πληρώσει καμία από τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων.

Μέχρι σήμερα και κατώτερα δικαστήρια είχαν εκδώσει προσωρινές διαταγές με τις οποίες απαγόρευαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης θεωρώντας ότι αποτελεί αναγκαίο αγαθό για τη διαβίωση των πολιτών.