Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ PHONE MARKETING

Λίγους μήνες μετά την μεγάλη απεργία των 114 ημερών των εργαζομένων της Phone Marketing  και η εργοδοσία επαναφέρει εκβιαστικά το δίλημμα ή εκ περιτροπής εργασία ή ατομικές συμβάσεις, απειλώντας πως θα κλείσει η εταιρεία αν δεν αποδεχτούν τους όρους της.  Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν ξανά απεργία την Τρίτη 30 Οκτώβρη.

Τα αντεργατικά μέτρα που εφάρμοσαν με σκληρή βία όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων και εφαρμόζει πιστά και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε συμφωνία με την τρόικα, μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Πρωτοπόρος αυτών των μέτρων, στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης και μείωση του κατώτατου μισθού, ο εργοδότης της επιχείρησης εκβιάζει για δεύτερη φορά τους εργαζόμενους για εκ περιτροπής εργασία δύο ωρών την εβδομάδα, δηλαδή έμμεση απόλυση.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Phone Marketing και  δηλώνουμε ότι θα  στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε το νέο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους.

 Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Ιδιαίτερα σήμερα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σύγχρονοι σκλάβοι, είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε ένα αγωνιστικό κίνημα ανατροπής των αντιλαϊκών σχεδίων και της αντεργατικής πολιτικής με όποια κυβέρνηση και αν προωθούνται.  Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε τα μνημόνιά τους, να επιβάλλουμε μια άλλη πολιτική.
 
Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να προσθέτουμε δυνάμεις ανοίγοντας τις κινητοποιήσεις στην τοπική κοινωνία, αλλά και γενικότερα, οργανώνοντας την αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων για νικηφόρα κατάληξη.

Καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας, να συμπαρασταθεί και να στηρίξει έμπρακτα στον αγώνα τους με την παρουσία του, αλλά και οικονομικά, ενισχύοντας το απεργιακό τους ταμείο.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της Νέας Ιωνίας, σωματεία εργαζομένων, επιτροπές κατοίκων κ.λπ. σε συντονισμό του αγώνα μαζί με το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση.

 

Για την κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Για να πάρουν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν.

Για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

 

Το χρέος τους δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να το πληρώσουμε.

Να εφαρμοστεί τώρα η σύμβαση. Καμία μείωση ωραρίου και μισθών.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ PHONE MARKETING

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων – Περισσού

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Με το νέο πακέτο μέτρων 13,5 δις ευρώ που επιδιώκει να ψηφίσει η τρόικα εσωτερικού (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), μαζί με (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) θα διαλύσει ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος που κατάκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταια σαράντα χρονια.Μας λεηλατουν τις ζωες μας, μας βυθιζουν στην ανεργία, υποβαθμίζουν κι άλλο την υγεία,την παιδεία.Θυσιάζουν τα πάντα για να επιβιώσει το σύστημά τους.Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης,καταργούν το πενθήμερο,απελευθερώνουν τις απολύσεις με μείωση των αποζημιώσεων, ξεπουλούν τον εθνικό μας πλούτο. ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση τρίζει από την πίεση των εργαζομένων,κι ας θέλει να δείχνει ισχυρή, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί από τη συντονισμένη και ενωτική δράση του λαού.ίσως μπορεί να πλησιάζει η  πρώτη σημαντική νίκη μας

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες, είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και μπορούμε ενώνοντας τις δυνάμεις να φτάσουμε στην ανατροπή των μνημονίων.       Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας. Οι εργάτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε τον αγώνα στα δικά μας χέρια, ενωτικά, ταξικά. Ο αγώνας μας πρέπει να κλιμακωθεί Ταυτόχρονα με την συλλογικότητα και την μαζική συμμετοχή μας στον αγώνα, πρέπει να σπάμε το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που διαμορφώνουν καθημερινά τα ΜΜΕ και ο κρατικός αυταρχισμός της βίας, και  της αστυνομοκρατίας Αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση, πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό.

Nα οικοδομήσουμε ένα αγωνιστικό κίνημα ανατροπής των αντιλαϊκών σχεδίων και της αντεργατικής πολιτικής με όποια κυβέρνηση και αν προωθούνται. Να μην εφαρμοστούν τα εφιαλτικά μέτρα του μνημονίου.

Όχι στις απολύσεις και στην μείωση των αποζημιώσεων.

Όχι στην κατάργηση των ΣΣΕ και στις μειώσεις μισθών. Όχι στην ανεργία

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους δεν το πληρώνουμε, δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.

Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματά τους.

Δημόσια παιδεία-υγεία-κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.

Να φύγει η τρόικα,  να ανατραπούν οι νόμοι τους.

 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και το λαό της Νέας Ιωνίας να ενισχύσει την προσπάθειά σας.

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις  σας  για  να μην περάσουν αυτά τα αντιλαικά μέτρα, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν.  Η προσπάθειά σας με τις καταλήψεις σας μας βρίσκει σύμφωνους  όπως και να λειτουργήσει σαν  ένα  ενωτικό τοπικό κέντρο αγώνα όλων των αγωνιζομένων τμημάτων της περιοχής μας αυτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις -Phonemarketing -, άλλων  σωματείων, ανέργων,συλλογικοτήτων, επιτροπών κατοίκων κλπ.
 

Ή ΕΜΕΙΣ  Ή  ΑΥΤΟΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΕΙ

 

Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων Περισσού
www.epitropipefkakiaperissos.blogspot.com, epitropipefkakiaperissos@gmail.com