Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

     Σήμερα Παρασκευή, ώρα 18:00 ραντεβού στο νοσοκομείο Άγία Όλγα

Η καταστροφική μανία της  συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τις επιταγές της Τρόικας επελαύνει και στο χώρο της υγείας. Με  βάση και το νέο μνημόνιο που μας φέσωσε με επιπλέον 130 δις ευρώ  χρέος, συρρικνώνουν μονάδες υγείας , κλείνουν νοσοκομεία, υποβαθμίζουν την υγεία στο βωμό της  ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Σήμερα, που λόγω φτώχειας και ανέχειας στην οποία οδήγησαν το λαό,  ενώ είναι μεγαλύτερη η ανάγκη της περίθαλψης, ενώ αυξάνονται τα νοσήματα κυρίως τα ψυχιατρικά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται. Με αρχηγό τον περιβόητο Λοβέρδο καθημερινό πελάτη  των καναλιών της Τ.V. επίλεκτο παιδί του συστήματος, προχωρούν στην καταβαράθρωση της υγείας αντί να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία. Οι υποτιθέμενες συγχωνεύσεις νοσηλευτικών μονάδων για καλύτερη λειτουργία, είναι φανερό πως μοναδικό στόχο έχουν τη συγκέντρωση χρημάτων για τους δανειστές, ακόμα και σε βάρος της υγείας του λαού.

Με απλήρωτους γιατρούς, με ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού είναι σαφές πως η υγεία του λαού υποβαθμίζεται επικίνδυνα όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κάνουν γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό.

Όσον αφορά την περιοχή μας από το Φεβρουάριο του 2011 το 7ο ΙΚΑ έχει υπαχθεί διοικητικά στο ΓΝΝΙ «Κωνσταντοπούλειο» και από τον Ιούλιο του 2011 έχει συμβεί το ίδιο με την Παμμακάριστο. Στο 7ο ΙΚΑ έχει ήδη κλείσει η Παθολογική Κλινική με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εφημερεύσει, ενώ με τη συγχώνευση των τριών νοσοκομείων προβλέπεται σταδιακή μείωση των λειτουργούντων κλινών οι οποίες θα υπάρχουν μόνο στο Αγία Όλγα.

Ως πολίτες της χώρας και ως κάτοικοι της Ν. Ιωνίας, απαιτούμε την κατάργηση όλων των μνημονίων για τα οποία δε ρωτηθήκαμε ποτέ και όλων των μέτρων που πήραν οι κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε.

Η υγεία  του λαού, προηγείται των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και του χρέους, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Απαιτούμε ένα δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας υψηλού επιπέδου, δωρεάν δημόσια υγεία και περίθαλψη όλου του λαού, των ανασφάλιστων και των ανέργων. 

Να καταργηθούν τα εισιτήρια στις επισκέψεις στα νοσοκομεία και η οικονομική συμμετοχή στις ιατρικές εξετάσεις κλπ.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των γιατρών για αναβάθμιση της υγείας, και απαιτούμε την εξόφληση των δεδουλευμένων τους για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Αυξήσεις τώρα στους γιατρούς, σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.

     Δεν θα πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους με την υγεία μας και τη ζωή μας.


Όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και όποια κυβέρνηση την υπηρετεί για: 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού

www.epitropipefkakiaperissos.blogspot.com,   epitropipefkakiaperissos@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας: 6977694653, 6972691952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου