Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ψήφισμα καταδίκης Ρατσιστικής Επίθεσης στην Νέα Ιωνία


Συμπολίτες μας μετανάστες, μέλη της Πακιστανικής κοινότητας που ζει αρκετά χρόνια στην Νέα Ιωνία, δέχτηκαν επίθεση με βρισιές και χτυπήματα στην πλατεία Σημηριώτη, το απόγευμα τις 25ης Μαρτίου. Μία γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας, προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση με αποτέλεσμα να δεχτεί και αυτή απειλές και προσβολές. Ειδοποίησε την Αστυνομία και δεκάδες άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο, οι οποίοι όμως πέρασαν χειροπέδες στα θύματα της επίθεσης και συνέχισαν να τους χτυπάνε. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο ένας μετανάστης να χρειαστεί ιατρική περίθαλψη.

Η Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων – Περισσού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν Πακιστανοί μετανάστες και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι στην Νέα Ιωνία δεν έχει καμία θέση η ρατσιστική βία και ο φασισμός. Η πόλη μας έχει χτιστεί από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και γνωρίζουμε, από πρώτο χέρι οι παλαιότεροι και από τις ιστορίες των παππούδων μας οι νεότεροι, τι σημαίνει ξενιτιά και ξεριζωμός.

Όλοι αυτοί που σπέρνουν το μίσος θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κοινωνία μας να κυριαρχήσει ο κανιβαλισμός. Όλοι μαζί ενωμένοι, Έλληνες και Ξένοι εργάτες, να αντισταθούμε σε όλα αυτά που μας καταστρέφουν την ζωή.


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ


EΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ - ΠΕΡΙΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου